joi, 18 iulie 2013

POLIȚIA DE FRONTIERĂ AU DEPUS JURĂMÂNTUL ȚĂRII ȘI DOMNULUI

   Data de 18 iulie 2013 va rămâne un moment deosebit pentru 26 de cursanţi ai Colegiului Naţional al Poliţiei de Frontieră, viitorii poliţişti de frontieră au depus Jurământul de credinţă Republicii Moldova. Alături de ei au fost părinţii, prietenii, cadrul didactic, conducerea Departamentului Poliţiei de Frontieră, Clericii de la Catedrala Eparhială din Ungheni, precum şi reprezentanţi ai APL.


  Festivitatea de depunere a Jurământului reprezintă o etapă importantă în cursul de instruire a tinerilor, deoarece aceştia au ocazia să conştientizeze pe deplin misiunea poliţistului de frontieră, celui căruia i s-a încredinţat sarcina de-a asigura securitatea transfrontalieră şi respectarea drepturilor fundamentale ale cetăţenilor. 


     Prezent la eveniment, Şeful Poliţiei de Frontieră, Dorin Purice, le-a urat viitorilor colegi succes şi perseverenţă în realizarea aspiraţiilor şi ascensiunea profesională. În adresarea sa, dumnealui a menţionat faptul că profesia poliţistului de frontieră reprezintă asumarea unui angajament nobil care cuprinde automat aşa trăsături precum responsabilitatea, devotamentul şi integritatea morală.

    Cu binecuvântarea Prea Sfințitului Petru, Episcop de Ungheni și Nisporeni, la festivitate au participar și clericii Catedralei Eparhiale din Ungheni, preot Vadim Corostinschi, Departamentul Eparhial Activitate Culturală și Activitate Pastorală Pentru Tineret și reprezentantul Eparhial în rândul Forțelor Armate, diacon Victor Rotari,  Departamentul Eparhial Activitate Pastorală pentru Forțele Armate și Organele de Drept, care au binecuvântat pe cursanți în munca lor deloc ușoară. Diaconul Victor Rotari, ia încurajat pe tineri de a-și face munca cinstit și austeri atât în fața legii cât și în fața Domnului, și după cuvintele lui Ștefan cel Mare „Să stați strajă la hotare, să păziți acest pământ”, iar mai marilor lor de înțelegere, susținere și încurajare.