vineri, 31 mai 2013

ULTIMUL SUNET LA LICEUL TEORETIC ,,ŞTEFAN CEL MARE” DIN ORAŞUL NISPORENI ULTIMUL SUNET LA LICEUL TEORETIC ,,ŞTEFAN CEL MARE” DIN ORAŞUL NISPORENI




  În fiecare an, pe data de 31 mai, în orice instituţie de învăţământ din ţara noastră, se aude pentru ultima dată sunetul care îi îndeamnă pe elevi la ore. Astăzi glasul sunetului le-a adus copiiilor vestea că s-a sfârşit anul de învăţământ. Pentru unii a fost un sunet de bucurie că a luat început vacanţa cea mare, iar pentru absolvenţi a fost un sunet al conştientizării că peste câteva zile încep examenele de absolvire şi de bacalaureat.

   Cu ocazia acestui eveniment la Liceul Teoretic ,,Ştefan cel Mare”  cu binecuvântarea Prea Sfinţitului PETRU, Episcop de Ungheni şi Nisporeni şi cu înştiinţarea părintelui protopop al protopopiatului Nisporeni, Vitalie COZARI, parohul bisericii cu hramul ,,Adormirea Maicii Domnului” din oraşul Nisporeni, preotul Petru CIOBANU, a fost prezent la evenimentul festiv. Cu această ocazie copiilor ce au mers în vacanţă le-a dorit să aibă parte de o vacanţă trăită cu Hristos şi împreună cu Hristos. Iar absolvenţilor le-a urat succese înalte la examenele ce îi aşteaptă, îndemnându-i ca în ziua de duminică de a păşi pragul Bisericii, unde se va citi pentru ei acatistul Sfântului Duh şi vor fi pomeniţi la Sfânta Liturghie pentru a primi ajutor sfânt şi înţelepciune la examenele pe care le vor susţine.
   La eveniment a fost prezent şi Vicepreşedintele raionului Nisporeni d-nul Ion MUNTEANU.